Bestanddelen van oogdruppels

Oogdruppels bevochtigen en verfrissen droge ogen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen worden toegediend naar behoefte. Een speciale selectie bestanddelen zorgt dat elke gebruiker een geschikt middel ter beschikking heeft voor zijn specifieke klachten.

Oogdruppels helpen bij alle vormen van droge ogen

Veel mensen hebben soms last van een droog gevoel in de ogen wat gepaard gaat met jeuken, een brandend gevoel, of het gevoel van een zandkorrel in het oog. De klachten duiken vooral op bij langdurig werken achter de computer, en in geklimatiseerde ruimtes.

Door bepaalde aandoeningen of het innemen van bepaalde medicijnen, kunnen eveneens hevige oogklachten optreden waarbij elke beweging van het ooglid een zandkorrelgevoel geeft, en de ogen bovendien branden en pijnlijk zijn.

Droge ogen kunnen snel ontstaan. Of er wordt te weinig traanvloeistof aangemaakt, of de traanfilm verdampt te snel. In beide gevallen helpen bevochtigende oogdruppels: ze vervangen de ontbrekende traanvloeistof en stabiliseren de traanfilm.
 

Oogdruppels: welke bestanddelen zitten erin?

De volgende bestanddelen worden toegepast bij de behandeling van droge en geïrriteerde ogen:

  • Hyaluronaat: dit lichaamseigen molecuul houdt water vast en hecht uitstekend aan het oogoppervlak. Het geeft de ogen vochtigheid en creëert een beschermende laag op het oog. Voor lichtere vormen van droge ogen zijn HYLO® FRESH oogdruppels met een gehalte van 0,03 procent hyaluronaat of HYLO COMOD® oogdruppels met 0,1 procent hyaluronaat geschikt. Voor ernstige vormen van droge ogen zijn HYLO® GEL druppels ideaal. Deze bevatten 0,2 procent hyaluronaat waardoor de oogdruppels zeer goed en langdurig in het oog aanwezig blijven.
  • Euphrasia: ogentroostextract wordt al eeuwenlang verkregen uit het weideplantje ogentroost. Het verlicht lichte irritaties en verfrist de ogen op geheel natuurlijke wijze. HYLO® FRESH oogdruppels met Euphrasia zijn vooral bij af en toe optredende klachten geschikt.
  • Heparine: heparine heeft eveneens vochtvasthoudende eigenschappen en verzacht zodoende irritaties en bevordert het herstel van bind- en hoornvlies. Lichte tot matig ernstige vormen van droge ogen en een geïrriteerd oogoppervlak kunnen met HYLO PARIN® oogdruppels worden behandeld.
  • Ectoïne: ectoïne verlicht ontstekingsreacties van het oog. Ectoïne stabiliseert de traanfilm, en jeuk en een brandend gevoel worden verzacht. HYLO® DUAL-oogdruppels met hyaluronaat en ectoïne worden aanbevolen bij ernstigere vormen van droge ogen, die gepaard gaan met allergische ontstekingen en problemen met de lipidelaag (buitenste vetlaag) van de traanfilm.
  • Vitamine A, de oogvitamine, verzorgt en verzacht de symptomen van droge ogen. Daardoor is het werkzaam bij het herstel van beschadigd bind- en hoornvlies. Vitamine A is een bestanddeel van de oogzalf VitA POS® die ter ondersteuning in alle stadia van droge ogen kan worden toegepast. Aangezien de zalf na het aanbrengen leidt tot wazig zien, is deze vooral geschikt voor gebruik ‘s nachts.
     

Conserveringsmiddelen en fosfaatbuffers

Conserveringsmiddelen in oogdruppels vormen een probleem omdat ze schadelijk kunnen zijn voor gevoelige ogen Daarom zijn alle URSAPHARM-producten voor oogverzorging vrij van conserveringsmiddelen. Om de houdbaarheid van de oogdruppels te waarborgen, zijn deze in het unieke COMOD® flesje geheel kiemvrij beschermd. De houdbaarheid van de HYLO-EYE CARE® oogdruppels bedraagt zes maanden na het eerste gebruik. Verder maakt URSAPHARM geen gebruik van fosfaatbuffers, omdat deze kristalvorming kunnen veroorzaken in het beschadigde hoornvlies. In plaats daarvan wordt een goed te verdragen citraatbuffer gebruikt.
 

Oogdruppels: toediening en dosering

Alle oogdruppels uit de HYLO EYE CARE® serie van URSAPHARM kunnen met contactlenzen worden gebruikt. Alle bestanddelen worden goed verdragen zodat de oogdruppels meerdere keren per dag naar behoefte kunnen worden gebruikt. Slechts zelden zijn lichte bijwerkingen waargenomen, zoals een kortdurend branderig gevoel na toediening.

Door het COMOD®-systeem kunnen de oogdruppels eenvoudig worden toegediend. Na gebruik zijn er geen nadelige effecten op het gezichtsvermogen. Alleen oogzalf kan op de ogen een sluier van voorbijgaande aard veroorzaken.

Meer interessante pagina's