Bevochtigende oogdruppels kalmeren droge en geïrriteerde ogen

Bij droge, rode, branderige of jeukende ogen, worden bevochtigende oogdruppels gebruikt, die een kalmerende en verlichtende werking hebben. Deze vervangen of stabiliseren het traanvocht, en beschermen tegen het gevoel van droge ogen.

Wanneer oogdruppels worden toegepast

Meestal zijn er twee belangrijke oorzaken waarom onze ogen droog aanvoelen: de traanklieren produceren onvoldoende traanvocht, of de traanfilm doet zijn werk niet goed. In beide gevallen breekt de traanfilm open en droogt het oog uit.

Ongeveer tien procent van de mensen in dit land hebben hier in meer of mindere mate last van. De meeste hebben continu last van een vreemd gevoel is het oog, wat samengaat met een branderig gevoel of jeuk. Sommige patiënten worden ‘s ochtends bovendien wakker met gezwollen en vastgeplakte ogen.
 

Bevochtigende oogdruppels voorzien de ogen van het ontbrekende vocht

Het aanbevolen middel bij deze symptomen zijn oogdruppels die het hoornvlies bevochtigen en de beschadigde traanfilm stabiliseren of aanvullen.

Om dit te bereiken bevatten de producten bevochtigende bestanddelen. Dit zijn onder andere:

  • Hyaluronaat kan een veelvoud van zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Bovendien is het vergelijkbaar met traanvocht, en bevochtigt zo mild maar effectief het hoornvlies en het bindvlies van het oog. Alle oogdruppels uit de HYLO EYE CARE® serie bevatten hyaluronaat voor optimale effectiviteit.
  • Dexpanthenol hydrateert en ondersteunt het genezingsproces bij lichte beschadigingen van het oogoppervlak die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een gebrekkige traanfilm. HYLO® CARE bevochtigende oogdruppels bevatten naast hyaluronaat ook verzorgende dexpanthenol.
  • Heparine ondersteunt door vochtbinding ook effectief het herstel van een geïrriteerd hoorn- en bindvlies en zorgt zo voor een langdurige effectiviteit. HYLO PARIN® is door de inbegrepen heparine niet alleen geschikt voor de behandeling van droge ogen, maar kan ook zorgen voor een duurzaam herstel van het oogoppervlak.
     

Aanvullende maatregelen ondersteunen de werking van bevochtigende oogdruppels in positieve zin.

U kunt zelf verschillende dingen doen om de werking van oogdruppels te ondersteunen, de klachten te verlichten en het genezingsproces te versnellen:

  • Lucht regelmatig uw kantoor of uw huis. Zuurstof doet de ogen goed.
  • Vermijd als het kan sterk geklimatiseerde of verwarmde kamers. Droge lucht is funest voor kwetsbare ogen.
  • Neem tijdens geconcentreerd lezen of bij beeldschermwerkregelmatig pauze om de ogen te ontspannen.
  • Besteed aandacht aan een gezonde levensstijl, met een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging in de frisse lucht. Bovendien dient u ongeveer twee liter per dag te drinken, zodat de ogen worden bevochtigd van binnenuit.
  • Voor dragers van contactlenzen moet aandacht worden besteed aan het zorgvuldig reiniging en het hygiënisch bewaren van de lenzen. Indien mogelijk, draag de lenzen niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Het dragen van lenzen zorgt voor extra verlies van traanvocht.


Mocht de toestand van uw ogen verergeren ondanks regelmatig gebruik van bevochtigende oogdruppels, dan wordt aangeraden om een arts te raadplegen. Misschien is een andere oogziekte de oorzaak, die een snelle behandeling vereist.

Lees ook: het juiste gebruik van oogdruppels

Meer interessante pagina's