Ooggel: hulp bij droge ogen

Droge ogen kunnen een echte kwelling zijn. Bevochtigende ooggel helpt de symptomen van droge ogen te verlichten en het welzijn te herstellen. Bij ernstige klachten zijn gelachtige oogdruppels zeer goed geschikt.

Een gebroken traanfilm leidt tot droge ogen

De symptomen van droge ogen zijn jeuk, een brandend gevoel, roodheid, en het gevoel dat er een zandkorrel in het oog zit. Dat komt omdat de traanfilm die het gevoelige oogoppervlak beschermt, dit niet meer continu en volledig bedekt. Elke keer bij het knipperen, schuurt het ooglid zonder voldoende vochtige beschermende laag over het hoornvlies heen, zodat irritaties en zelfs kleine beschadigingen kunnen ontstaan. Bovendien worden het hoorn- en het bindvlies door het gebrek aan bevochtiging onvoldoende voorzien van voedingsstoffen en zuurstof, waardoor de typische symptomen van droge ogen zich voordoen.
 

Ooggel zorgt voor intensieve bevochtiging van droge ogen

Een oogbevochtigingsmiddel kan de klachten merkbaar verlichten. Bij milde tot matig ernstige vormen van droge ogen, zijn bevochtigende oogdruppels meestal voldoende. Wie ernstige klachten heeft, kan een meer viskeuze gel of gelachtige oogdruppels gebruiken. Deze worden gekenmerkt door een hogere concentratie van bevochtigende bestanddelen. Het resultaat is een zeer viskeus middel dat zich bijzonder goed hecht aan het oogoppervlak, en voor langdurige hydratatie zorgt. Een ooggel vervangt niet alleen de ontbrekende vloeistof, maar vormt een beschermende film op het oogoppervlak. Bij elke knipperslag van de ogen schuift het ooglid over deze film, de irritaties worden verlicht en het branderige, jeukende gevoel neemt merkbaar af.
 

HYLO®-GEL Oogdruppels

HYLO® GEL bevat een hoge concentratie hyaluronaat dat een uitstekend waterbindende werking heeft. Het zorgt verder voor langdurige bevochtiging van de ogen, en helpt irritatie te verlichten. Ondanks de bijna gelachtige consistentie kan HYLO® GEL goed worden gedruppeld, en wordt het gezichtsvermogen op geen enkele manier beperkt. Conserveringsmiddelen en fosfaten zijn achterwege gelaten, omdat deze de cellen van het oogoppervlak kunnen beschadigen. Verontreiniging van de oogdruppels wordt voorkomen door het gepatenteerde COMOD® multi-doserings-systeem. .

Meer interessante pagina's