Droge ogen: hier moet u op letten!

Rode en brandende ogen, een gevoel alsof er een zandkorrel in het oog zit, of tranende ogen, zijn voor veel mensen helaas een dagelijkse klacht. Meestal wordt de diagnose ‘droge ogen’ vastgesteld.
Om deze symptomen te verlichten, zijn de juiste oogdruppels cruciaal. Apotheker Dorothea Groß weet waar je op moet letten.

 

De oorzaken van droge ogen zijn divers. Naast leeftijd gerelateerde ziektes, kunnen ook de airco, contactlenzen en computerwerk de symptomen van droge ogen bevorderen. “Behandeling met oogdruppels kan verlichting brengen – als de volgende belangrijke criteria in acht worden genomen:

De oogdruppels moeten zeer goed worden verdragen en voor optimale bevochtiging van de ogen zorgen, zodat deze niet te vaak gedruppeld hoeven te worden. Bovendien is het zeer belangrijk dat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt bij droge ogen”, aldus apotheker Dorothea Groß.
 

Geen conserveringsmiddelen, geen fosfaten!

Conserveringsmiddelen kunnen de ingewikkelde structuur van de traanfilm verstoren en langdurige oppervlakkige weefselschade veroorzaken. Hetzelfde is het geval met fosfaten: als het oogoppervlak beschadigd is door een verstoorde of ontbrekende traanfilm, dan kan dit leiden tot kalkafzetting op het hoornvlies, die in het ergste geval operatief moet worden verwijderd.*
 

Niet alle oogdruppels zijn hetzelfde!

Voor optimale bevochtiging van de ogen speelt de doseringsvorm een belangrijke rol: “Sterk aan te bevelen zijn conserveringsmiddelvrije multi-doseringssystemen, zoals het COMOD®-systeem”, legt Dorothea Groß uit.
Het COMOD®-systeem maakt de juiste dosering mogelijk. Bovendien is het rendement hoger, en de behandeling daardoor goedkoper. Een ander voordeel is de bijzonder lange houdbaarheid van 6 maanden na het eerste gebruik.

Meer interessante pagina's